#100kex, för frizoner i patriarkatet!

Hej! Nu är sommartiden och ljuset här och jag reflektera ljuset mot ett superbra projekt, 100kex!

Här har ni saxat från arrangören Statement festivals hemsida: ”100KEX är ett stipendium för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Stipendiet består av 100 000 kr att användas till att genomföra ett projekt som skapar fria forum för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Ansökan är öppen för både privatpersoner, grupper och organisationer, etablerade såväl som oorganiserade. Alla individer i en eventuell grupp eller organisation måste tillhöra vår målgrupp. Det vill säga vara kvinnor, icke-binära och transpersoner. Målet med stipendiet är att skapa ett eller flera forum för målgruppen, där den både är representerad och i fokus samt att målgruppen verkar och finns representerad i alla nivåer.

Mer info och ansökningsforumlär finns på deras hemsida. Det här är så himla viktigt! Att få ta plats i kulturlivet, utan att riskera hot, trakasserier, kränkningar, det är inte självklart för alla målgrupper. FemiFiction förlag står bakom Statement festivals arbete till 100 % för vi kan skriva under på att det inte alltid är smärtfritt att utöva kulturarbete som kvinna, icke-binär och/eller transperson. Vi hoppas att det blir många coola sökande till stipendiet 100kex och att vi snart kan få gå på ett härligt fritt forum för vår målgrupp.

Förlaget har berört frågan sen tidigare då vi 2017 gav ut boken Musiker & Mamma som är en antologi med essäer av mammor, om hur det är att arbeta och vistas i musikmiljöer. Vi gav 2017 också ut musikhäftet ”Tre sånger till dikter av Bo Setterlind”, där författaren och tonsättaren Karin Merazzi Jacobsson utöver sin partitur delar med sig av guldkorn ur sin klippbok från karriären som tonsättare.

#100kex #inteallakurvor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *