Släktforskning och arv

Undrar ni inte ibland hur mycket av era egenskaper som är helt era egna, och hur mycket som är en produkt av genetiskt och socialt arv? Där kan ju släktforskning ibland ge vissa pusselbitar. Ni kan väl förstå hur glad och överraskad jag blev när jag upptäckte att författaren till de berömda ungdomsböckerna Agaton Sax är min 1:e kusin 3 släktled framåt/bakåt. Nils-Olof Franzén, heter alltså min inte allt för avlägsne släkting.

Roligt är att han också verkar ha som två spår i sina alster, precis som jag själv. Ett skojtokigt spår i Agaton sax, och ett seriöst spår som i alla hans personporträtt och omvärldsskildringar. Jag skriver ju också skojtokigt, typ i En fishy fight på gröna linjen och mer seriöst som i Från höghus till hönshus.

Släktskapsrapport

Jag tycker det är så fascinerande att jag kan hitta personer i mitt släktträd som jag aldrig träffat, men som jag ändå känner en stark samhörighet och släktskap med. Har du någon i ditt släktträd som matchar ditt karriärsval eller intressen? /Catrin G.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *