Karaktärspresentation: Cat Esperantoo

Denna månad tänkte vi presentera superhjälten Cat Esperantoo för er läsare. Cat är en av huvudkaraktärerna i boken ”En fishy fight på Gröna linjen” som gavs ut av FemiFiction i augusti 2018 och hon kommer även medverka i dess uppföljare med arbetsnamnet ”En fishy fight 2… kan innehålla spår av slem”, där hon förhoppningsvis återigen räddar världen tillsammans med sin vapendragare Dragana Blom.

Cat är en känslostark kvinna som gärna styr och ställer, men med en djup underliggande värme. Hon är uppväxt söder om Stockholm och har alltid varit en starkt lysande profil i krogmiljön i storstaden. Cat och Dragana blev vänner ute i queervärldens partyvimmel då Cat tog den unga Dragana under sitt beskydd och de bor sedan en tid tillbaka ihop i en lägenhet i förorten, längs tunnelbanans gröna linje. Cat kännetecknas av sin eldiga kalufs, kaxiga attityd och sitt generösa sinnelag.

Cat och Dragana har superkrafter som de fick efter ett litet missöde i köket. Med hjälp av dessa krafter och varsin skimrande baddräkt räddar vännerna världen från ärkefienden Molluscas slemmiga attacker. Exakt hur de lyckas med allt detta får ni läsa er till i boken, men vi kan avslöja att det inte allt går så så städat till när de båda vännerna är i farten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *