Karaktärspresentation: Dragana Blom

Denna månad tänkte vi presentera superhjälten Dragana Blom för er läsare. Dragana är en av huvudkaraktärerna i boken “En fishy fight på Gröna linjen” som gavs ut av FemiFiction i augusti 2018 och hon kommer även medverka i dess uppföljare med arbetsnamnet “En fishy fight 2… kan innehålla spår av slem“, där hon förhoppningsvis återigen räddar världen tillsammans med sin vapendragare Cat Esperantoo. Hon gör också ett litet gästspel i boken “Asexuella boksidor – röster om asexualitet“, där hon på sidan 108 gör ett tydligt statement.

Dragana är en festglad, ung kvinna som hellre äter tårta än rumlar runt i sänghalmen. Hon växte upp i en liten ort någonstans i Sverige, men lämnade så snart hon kunde föräldrahemmet och sitt gamla pojkrum bakom sig för att pröva sina transformerade vingar i den stora, glittrande staden. Dragana och Cat blev snabbt vänner ute i queervärldens partyvimmel och de bor sedan en tid tillbaka ihop i en lägenhet i förorten, längs tunnelbanans gröna linje. Dragana kännetecknas också av just sitt grönfärgade, långa hår som är hennes stolthet och skötebarn.

Dragana och Cat har superkrafter som de fick efter ett litet missöde i köket. Med hjälp av dessa krafter och varsin skimrande baddräkt räddar vännerna världen från ärkefienden Molluscas slemmiga attacker. Exakt hur de lyckas med allt detta får ni läsa er till i boken, men vi kan avslöja att det inte allt går så så städat till när de båda vännerna är i farten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *