Adoptera ett ord

På Språktidningens hemsida finns en mycket intressant artikel om gamla svenska ord som är på väg att försvinna. Listan med ord är lång och det ger en vemodig känsla för oss som känner att gammalsvenska och sällsynta lingvistiska guldklimpar är något som värmer lite extra i hjärtat. Det är därför en självklarhet att anta Språktidningens utmaning att adoptera ett utrotningshotat ord genom att börja använda det så ofta det bara går, för att hålla det vid liv.

Men vi nöjer oss såklart inte där! Varannan vecka kommer FemiFiction att blåsa nytt liv i ett gammalt ord på vår Instagram där vi tillsammans kan lära oss av historien och hitta nya favoriter till ordförrådet. Vårt valda adoptivord kommer såklart också dyka upp bland klenoderna. Vill du veta vilket ord vi valt, så håll utkik på Instagram.

Vill ni också vara med och starta 2020 genom att rädda livet på ett stycke språkhistoria, som varje gammalt ord faktiskt är? Haka då på och adoptera ett eget ord redan idag.

Adoptera ett ord hos Språktidningen här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *