Året som gått, 2019

Och så har ännu ett år passerat förbi…

Sedan förlaget startades våren 2016 har fem böcker sett dagens ljus via FemiFiction men år 2019 blev en vilosträcka i bokutgivningen. Det betyder dock inte att inget hänt inom förlaget. FemiFiction har under hela året 2019 haft två stycken böcker som bakats inför utgivning år 2020. Det har planerats, diskuterats, skrivits, redigerats, korrigerats och vi ser nu fram emot kommande år och utgivningarna av böckerna:

  • Förlagets antologi ”Asexuella boksidor” får en slags politisk uppföljare. I samma antologiformat behandlas ämnet BDSM ur ett feministiskt perspektiv. Redaktör för projektet är författaren Saga Stigsdotter och planerad utgivning för antologin ligger till våren 2020.
  • Pocketboken ”Från höghus till hönshus”, en skönlitterär bok om att överleva självhushållande. Den är skriven av Catrin Genborg och har planerad utgivning någon gång under 2020.

Förlaget och författarna ser med spänning fram emot hur titlarna ska tas emot av läsarna och omvärlden eftersom både BDSM och självhushållning är ämnen som gått heta i både media och debattforum under året som varit.

Mer som gjorts i förlaget under året är att ett första utkast till uppföljaren till ”En fishy fight på Gröna linjen” skissats ihop och flera nya bokprojekt ligger i råmanusform och väntar på vidare hantering plus att en liten uppshejpning av våra sociala medier är på gång inför det nya året. Minst 17 bibliotek från Boden i norr till Göteborg i söder har också hittills tagit in en eller fler av FemiFictions titlar till sitt utbud, vilket glädjer oss väldigt.

Vi lämnar alltså detta decennium med många lärdomar och titlar i bagaget och rusar med förhoppningar om fortsatt kreativitet, skriv- och läslust in i nästa årtionde. Vi önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hoppas att vi ses mycket under 2020!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *